Topluluk Destekli Tabu Çemberleri
Hayatımızda bazı konular var duymaya ve duyurmaya ihtiyaç duyduğumuz. Çeşitli sebeplerle yapamıyoruz. Niyetimiz böyle konuların üzerinde kapalı bir grupla (en fazla 9 kişi) güven ortamında, çember adâbı ile 8 hafta çalışmak, bırakacak birşeyler varsa bırakmak, dönüşecek birşeyler varsa dönüştürmek. Check-in ve yansımalların olduğu çemberler. Arada ihtiyaç duydukça meditasyonlarımız da olacak.
Oturum konularımız:
I&II Cinsellik
Hayatımızın önemli bir alanı olmasına rağmen çoğunlukla ‘yok gibi’ yaşadığımız, davrandığımız, birçoğumuzun sıkıntısı olsa da dile getirmediği bu konuyu açalım bakalım neler dile gelecek…
2 haftanın konusu olacak ve bu başlık altında gündemimize (muhtemelen) girecek olan alt başlıklar:
a: Cinsel yönelimlerimiz, fantazilerimiz
c: Orgazm
d: çok eşlilik/çok aşklılık, aldatma/sahiplenme
III. Bağımlılıklar
‘Bağımlılık bize zararı olduğunu bilmemize rağmen vazgeçemediğimiz herşey olabilir’ diyor Gabor Maté. Uyuşturucu, alkol, sigara, alışveriş, seks gibi bilinen yaygın bağımlılıklar dışında bazı davranış ve ilişki kalıpları da bağımlılık olarak ortaya çıkabilir.
IV.Para
Kimi ‘para elinin kiri’ der, kimi ‘para da herşey gibi bir enerji’. Parayla ilişkimiz nasıl acaba? Hayatımızdaki alma, verme dengesini kurarken parayı bir hediye olarak görmemiz mümkün olur mu?
V. Bireysel, Kolektif ve Atasal Travmalar
‘Hepimiz bir travmalar denizinde yüzüyoruz.’ diyor bu konuda yıllardır çalışan Thomas Hübl. Travma başımıza ne geldiğinden çok olaydan bizim nasıl etkilendiği ile ilişkili. Travmalar çocuklukluğumuzdan gelebildiği gibi, atalardan (savaşlar, zorunlu göçler, dışlanma/azınlık olma, cinayet, fakirlik, açlık vs.) veya kolektiften (kadın olmak, ölüm korkusu vs.) da gelebilir. Peki travmalarımızın sonraki nesillere akıtılmasını nasıl durdurabiliriz? Çalışmamızın bu bölümünün amacı travmalarımızı tedavi etmek değil var olduklarının farkına varmaktır.
VI&VII. Ölüm&Yas
Herhangi bir kaybın ardından yasını tutabiliyor muyuz? Yas tutmak neden önemli? Yas tutmayınca neler olabilir? Yas tutmayı birlikte hatırlamak niyetimiz ve bu alanda yapılan güncel çalışmalardan haberdar olmak.
VIII: Geri Bildirimler ve Kapanış
Not: Konu sıralaması değişebilir.
Çalışmamız tüm Baykuş Okulu çalışmaları gibi armağan ekonomisi (beğeni ve bütçeye göre destek) ile yapılacaktır.