Skip to main content

Begüm Erenler

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. 1996’da yerleştiği güneybatıda uzun yıllar dil öğretmenliği yaptıktan sonra 2005-2008 yılları arasında yerel bir gazete çıkarmış, 2013-2016 yılları arasında çocukların çevre bilincini geliştirmeye yönelik yöredeki ilk çocuk yaz kamplarını düzenlemiştir.

2012’de bir ateş seremonisiyle farklı bir şeylerin kendisini çağırdığını fark etmiş, Zumbara’nın bilgelik çemberinde, Findhorn Ekoköyü’ndeki “Yeni Hikâye Zirvesi”nde yer almış, topluluk oluşturma, topluluk içi iletişim, armağan ekonomisi ve birlik bilinci konularında çeşitli eğitimler alarak çok sayıda etkinlik ve inziva düzenlemiştir. Hayatını ve topluluk oluşturma hikâyelerini anlattığı 8 kitapçık yazmış, yerel ve küçük ölçekli birçok topluluğun oluşmasında öncülük etmiş ve etmektedir.

Master Lo ile Feng Shui, Judith Kravitz ile transformal nefes, Silvia Hartmann ile emo-trans, Annie Street ile reiki, Joanne Sparow ile EFT, Kefas Berlin ile ‘Sesini Özgürleştirme’ çalışmıştır. ‘Meclis Adabı’ hocası Rob Dreaming ile çeşitli inzivalar ve ‘Nature Council’ çalışmaları düzenlemiştir. Anemist geleneğin bilge hocaları Beatrice Simon ve John Luke Edwards ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Ayrıca Sounds True tarafından düzenlenen ve Peter Levine, Jeffrey Rutstein ve Deb Dana gibi kıymetli hocaların önderliğindeki ‘Trauma Healing’ programına ve 2022 Ağustos’ta Thomas Hübl tarafından Almanya’da düzenlenen ‘Kolektif Travma’ kursuna katılmıştır.

Çocukluğunda piyanist komşularının duvarına kulağını dayarayak başladığı müzik hayatına piyano eğitimi alarak devam etmiş, çocuk korolarında, B.Ü. Dünya Halk Şarkıları Korosu’nda ve Rönesans Topluluğu’nda Adnan Saygun’un öğrencisi etnomüzikolog Tugay Başar ile sürdürdüğü akapella koro deneyimlerini son zamanlarda doğaçlama müziklerin içine sesini ve nefesini katarak gerçekleştirmekte, sesi duygusal dönüşümlerin destekçisi olarak kullanmak üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Mart 2020’de başlattığı Baykuş Okulu girişimini memnuniyetle sürdürmektedir.

Kendisini insanın ruhuyla, nefsiyle ve doğayla olan bağlantısını güçlendirmekle ilgilenen bir yolcu ve rehber olarak görmektedir.

İki yetişkin çocuğu vardır.

Yolculuklar

Varoluşla Bağlantı

Varoluşla Bağlantı

Süresi: 8 hafta-haftada 1 buluşma
Ben ayrı sen ayrı yok. Deniz ayrı böcek, çiçek ayrı yok. Bir’iz ve birlikteyiz… Hatırlamaya geldik buraya, birbirimize hatırlatmaya, ‘ayrılık bilinci’nin acısını hafifletmeye, yeri geldiğinde aydınlığın da tadını çıkartmaya Özel bir yolculuğa çıkıyoruz birlikte; – kendimizle, doğayla, atalarımızla, birbirimizle bağlantı ihtiyacımızdan – para ile ilişkimize – bağımlılıklarımıza – korkularımıza – öfkeye, yasa, affetmeye dair neler varsa çıkınımızda paylaşalım, bunlara dair unuttuğumuz ve şifalanmamıza destek olacak her…
Tabu Çemberleri

Tabu Çemberleri

Süresi: 8 hafta
Hayatımızda bazı konular var paylaşmaya, duymaya ve duyurmaya ihtiyaç duyduğumuz. Çeşitli sebeplerle yapamıyoruz. Niyetimiz böyle konuların üzerinde kapalı bir grupla (en fazla 9 kişi) güven ortamında, çember adâbı ile 8 hafta çalışmak, bırakacak birşeyler varsa bırakmak, dönüşecek birşeyler varsa dönüştürmek. Arada ihtiyaç duydukça meditasyonlarımız da olacak.   Hem kendimizin, hem topluluğumuzun hem de bütünün hayrına… Oturum konularımız: I: Cinsellik a: Cinsel yönelimlerimiz b: Fantazilerimiz c: Orgazm d: Çok eşlilik/çok aşkl…
Tabu Çemberleri 2022

Tabu Çemberleri 2022

Süresi: 8 hafta-haftada 1 buluşma
Topluluk Destekli Tabu Çemberleri Hayatımızda bazı konular var duymaya ve duyurmaya ihtiyaç duyduğumuz. Çeşitli sebeplerle yapamıyoruz. Niyetimiz böyle konuların üzerinde kapalı bir grupla (en fazla 9 kişi) güven ortamında, çember adâbı ile 8 hafta çalışmak, bırakacak birşeyler varsa bırakmak, dönüşecek birşeyler varsa dönüştürmek. Check-in ve yansımalların olduğu çemberler. Arada ihtiyaç duydukça meditasyonlarımız da olacak.   Oturum konularımız: I&II Cinsellik Hayatımızın önemli bir alanı olmasına rağmen çoğunlukla ‘yok gibi’ yaşadığ…
Topluluk Destekli TRAVMA Çalışması

Topluluk Destekli TRAVMA Çalışması

Süresi: 12 hafta
Topluluk Destekli Travma Çalışması  Doğduğumuzda bu dünyaya güvenerek başlıyoruz hayata değil mi? Peki sonra ne oluyor da kronik yorgunlukla, anksiyeteyle, bağımlılıklarla, başkalarını veya geleceği kontrol etmekle boğuşmaya başlıyoruz.  Travma ile çalışanların çok iyi bildiği gibi bugünün dünyasında hemen hepimiz bir travma denizinde yüzmekteyiz. Travma ‘kötü’ veya ‘yanlış’ birşey değildir, günümüz dünyasının gerçeğidir. İster çocukluğumuzdan ister atalarımızdan ister kolektiften taşıyor olalım hepimizin üzerinde bugünümüzü etkileyen yükler bul…